hjem sindicaci;ón

En liten bit av redningsarbeidet med Freia

Redningshund

Leteaksjon Hallingby

Nå er det ikke slik at det er helt stille på aksjonsfronten om dagen.. i forgårs bar det av sted igjen. Jeg har fremdeles ferie og var lokalisert midt i lunsjkøen på Ikea da operativ leder ringte. Siden jeg ikke har beredskapsutstyr og bikkja med på shopping måtte jeg hjem før vi kunne melde at vi var underveis.

Vel fremme fikk vi tildelt område og min første teig ble på høyre og venstre side av E16. Vi tok sporoppsøk langs veien, men de endte bare 10-15 meter ut i terrenget og tilbake. Det ble rapportert at den savnede var observert langs veien og hadde gått inn og ut i terrenget flere steder. Det kunne forklare Freias sporing.
På vestsiden av E16 går elven sperrilen som også var min vestre begrensning, der gjorde Freia en kraftig markering 15-20 meter ut i vannet. Hun svømte ut og sirkulerte flere ganger. Jeg markerte området på gps og kontaktet ko.

I skrivende stund vet jeg at den savnede, etter å ha vært ved elven og langs veien hadde endt opp med å haike til Fagernes. Vedkommende er dermed funnet i god behold.
Når hundene våre markerer i vann er det som regel dykkere som undersøker nærmere og det var ikke satt inn båtsøk på dette tidspunktet ifht etterretning dermed ble stedet loggført inntil videre.
Selvsagt lurer jeg nå på hva det egentlig var som doggie markerte på, men enkelte ting får man jo bare aldri svar på ;)

Vi søkte til slutt over et område ved en golfbane og helt i ytterkant av banen ned mot elven meldte Freia på en sekk og en fiskestang, de tilhørte imidlertid tre lokale fiskere som var ute i natten.

Da HRS innstillte aksjonen ved midnatt avsluttet vi natten ved NBPD, så med lunch på ikea og pizza på politistasjonen undret jeg på om det kanskje skulle bli frokost hjemme ;)

Brede Sand fotograferte noen av HF denne natt, klikk på bildet om du vil se det i større versjon. Jeg tok også et par som du kan se her (Om noen forøvrig har tips om et duganes ftp program, foruten smartftp, mottas tips med stor takk)

nrh.jpg

5 Comments »

  Sonja says @ March 5th, 2009 at 11:50

Dette handler ikke om å like eller ikke like, kort fortalt så trenes hundene opp til å markere på fert.

  jon eirik says @ February 16th, 2009 at 22:17

jeg bor faktisk på hallingby. og jeg husker den lete aksjonen. men du skrev noe med at freia hadde markert i vannet og at dere trengte ikkee og sette inn dykke mannskaper, pga at dere fant han. men er det noe i spirillen som freia ikke likte??

  Geir Woldseth says @ August 15th, 2008 at 14:18

Heisan, jeg snublet over siden din og ble hengende fast en stund. veldig interessant lesning. Stå på videre!

Hilsen Geir

  Sonja says @ August 14th, 2008 at 21:37

Det skal jeg gjøre Guro, eventuelt kan du jo finne på noe spik i området en kveld han er på vakt ;)

  Guro says @ August 14th, 2008 at 19:02

Halloien, Sonja!!

Treffer du Brede igjen, så hils ham fra meg. Jeg gikk sammen med ham på gymnaset, men har ikke sett ham siden. Forundret meg ikke at han hadde havnet i Politiet! :)

Your comment

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture.
Click to hear an audio file of the anti-spam word

HTML-Tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>