hjem sindicaci;ón

En liten bit av redningsarbeidet med Freia

Redningshund

Leteaksjon Kongsberg

Gårsdagen startet med at Freia fikk suturert poten på formiddagen, dvs svømmehuden mellom tredeputene som retrievere er utstyrt med. Hun fikk et kutt i den ved forrige leteaksjon og tanken min var i utgangspunktet at dette kunne hele seg selv :oops:

Ved revideringen ble det satt fire sting i huden og hadde Freia fått lov til å ta det med ro noen dager, som er vanlig prosedyre ved sårheling hadde nok resultatet sett anderledes ut enn det gjør akkurat nå.
For kvelden ble alt annet enn rolig, alarmen gikk like etter klokken 20:00 og siden Freia i sannhet ikke var affisert av såret i form av halting eller andre aktiviteter tok vi raskeste veien til Kongsberg.

Vi startet søket og området mitt var ved Skrimfjellet, her skulle stisystemene avsøkes. Med oss i søket denne natt hadde vi med oss o-løper Hans Jørgen.

Freia jobbet godt underveis, terrenget var tidvis bratt og radiosambandet ble tidlig helt uten dekning. Jeg var forbredt på dårlig mobildekning også, og etter et par timer i søk var vi fullstendig uten kontakt med ko. Det er jo absolutt ingen ideell situasjon, da man ikke kan kommunisere om funn eller andre ting. Da klokkken nærmet seg 03:00 og det stod igjen 2-3 km av området tikket en sms inn på mobilen, vi var innenfor dekning igjen. Kontaktet så ko som kunne fortelle om gjentatte forsøk på kontakt med oss..de savnede var funnet i god behold av politiekvipasje 30 minutter tidligere. Herlig følelse kommer til magen igjen ;)

Da var det dags å returnere til bilen. Sjekket Freias pote og kunne konstantere at en mil i ulendt terreng gjorde suturen som forventet, altså satt det to sting igjen..Vi var hjemme ved fem tiden på morgenen, akkurat tidsnok til en varm dusj og en times søvn før det bar på jobb

Men nå skal Freia få litt velfortjent ro, såret er revidert på nytt og hun er tatt av tjenestelista noen dager.

No comments yet »

Your comment

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture.
Click to hear an audio file of the anti-spam word

HTML-Tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>