hjem sindicaci;ón

En liten bit av redningsarbeidet med Freia

Redningshund

Leteaksjon Noresund

Denne helgen var det utkalling til et par aksjoner, den siste i eget distrikt, nærmere bestemt Noresund. Vi suste avsted før kl 18:00 og etter en times kjøring i tett tåke var vi fremme på lensmannskontoret.

sonja-og-freia-foto-arve-holm.jpg

Vi startet med et søk i og omkring sist sett område, dette var i sentrum med butikker, bensinstasjoner. Søket foregikk derfor stort sett i line.

Tilbake i ko gjøres det klart for søk langs RV 7, både nordover og sørover. Mitt område starter ca: 3 km fra sentrum, retning Gulsvik/Gol og er omlag 2,5 km langt. Vi skal søke med en politipatrulje bak oss som sikring mot trafikken.

Etter kort tid er vi på vei avsted, Freia sitter på gulvet i politibilen og er på ny klar for litt aktivitet. Det er mørkt, tåkete og vått. En kombinasjon som gir relativt dårlig sikt. Vi kommer frem der mitt område begynner, Freia kobles i line og vi gjør klar for søket nordover. Etter 2,5 km snur vi og starter søket på motsatt side av veien i retning sør.

Freia jobber fint i line og gjør noen utslag på spor underveis, noen ved busslommer og ved postkasser. Vi skal også søke noen meter inn på alle stier/grusveier underveis. Ved en grusvei tar Freia spor og toger avgårde, sporet ender ved et falleferdig hus med ditto bygninger rundt. Freia vil absolutt inn i huset og jeg følger på, men ser ingen i 1 etg. Siden hun er så ivrig og huset så falleferdig finner jeg det best å ha med meg politibetjent Anders før vi innspiserer 2 etg/kjeller og resten av bygningsmassen. Ingen er å finne der, bare en mengde klær som forteller at det trolig er noen som benytter lokalene fra tid til annen, guffent i grunn, at noen kan bo slikt. Jeg loggfører stedet og fortsetter til vi har søkt gjennom tildelt område. Vi avslutter dermed natten uten funn og returnerer til ko.

Den savnede ble funnet i dag formiddag av NLA, omkommet i Krøderen. Les mer om aksjonen her

No comments yet »

Your comment

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture.
Click to hear an audio file of the anti-spam word

HTML-Tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>