hjem sindicaci;ón

En liten bit av redningsarbeidet med Freia

Redningshund

2011

Her følger en liten bit av våre opplevelser i redningstjenesten for Norske Redningshunder i året som har gått.

Ã…ret har gitt oss noen nye erfaringer, nye tanker og nye opplevelser.
Det har vært fint å se hvor godt hjelpeorganisasjoner og nødetater har samarbeidet. Det har vært et år til ettertanke, et år hvor det kjennes godt på innsiden å ha muligheten til å kunne bidra, og et år hvor redningsarbeid aldri mer igjen kan bli helt det samme.

Vi har vært involvert i om lag 40 leteaksjoner, sett den savnede bli funnet i god behold, sett motstykket og sett det ubesvarte.
Alle aksjonene har satt sine spor, men det er umulig å komme utenom at innsatsen vi var en del av på Utøya preger oss mest. Som regel deltar vi i søk etter en savnet person, iblant en gruppe. Her var senarioet noe helt annet. Hvilken lidelse og sorg vi møtte på Sundvollen og ved Utøya denne kvelden og de påfølgende dager kan ikke måles. Hva foreldre, søsken, venner og familie her måtte tåle kan heller ingen måle.

De fleste redningsaksjoner vi deltar på ser ikke dagens lys, hva innsatspersonell og øvrige mannskaper gjør forbigår oftest i stillhet. Det er i grove trekk hverdagen slik vi kjenner den, her var det ikke akkurat slik. Her var det lite vi kunne kjenne oss igjen i. Med ett satt vi ved samme bord som statsrådene på Sundvollen hotell, litt brydd hørte vi de takket varmt for innsatsen, hele verdenspressen var til stede, våre ledere ble intervjuet, vi stod sammen med HKH Kronprinsesse Mette Marit og sørget under minnestunden i Hokksund, vi deltok i minnestunden i Domkirken og i den Nasjonale minnemarkeringen i Spektrum.

Under denne perioden hvor Norge stod stille og rosesamlingene vokste i vårt langstrakte land, strevde min datter en dag med å få opp glidelåsen på skolesekken sin, jeg tok meg i å tenke: ‘’Det går fint jenta mi, klarer ikke du det, kommer sikker Kongen eller Jens og hjelper deg..’’
Satt litt på spissen føltes det slik, alt var helt uvirkelig, alle var der for alle på en mektig måte.
Setningen vi alle husker fra den unge AUF jenta ble hele folkets svar på terroren
‘’Når en person kan vise så mye hat, tenk hvor mye kjærlighet vi alle kan gi’’
Fantastiske ord i en tung tid

Freia fylte 9 år i 2011, og etter NRH’s prøveprogram betyr det at hund og fører skal regodkjennes hvert år, mot hvert annet år tidligere. Siden Freia holder seg godt, er frisk, rask og full av krutt får hun fortsette. Vi gikk opp til regodkjenning i høst og bestod søksøvelsene for 3 gang. Men tiden står som kjent ikke stille, og bare tiden vil vise om hun holder samme nivå og kapasitet som 10 åring. Gjør hun det, fortsetter vi nok sammen litt til.

En takk går til alle dere som har vært der sammen med oss i tjenesten og delt de glade dagene, de triste, de tunge, de lattermilde, og alle gyldne stundene i året som har gått.
Måtte det nye året bringe hell og lykke til dere alle!

Freia døde i akutt sykdom på indre organ søndag 5 februar 2012, 3 dager før hun ville fyllt 10 år. Sammen var vi involvert i 100 redningsaksjoner i Norske Redningshunder siden godkjenningen i 2006. Jeg er svært glad for at jeg en gang fikk muligheten til å forvalte denne flotte hunden. Hun er og forblir dypt savnet.

No comments yet

Sorry, the comment form is closed at this time.